SOLA is jouw aandacht waard.

Sola is een fonkelnieuwe sociaalmedia app waar eindelijk de gebruiker van profiteer.

Hoeveel aandacht spendeert de gemiddelde sociaalmedia-gebruiker aan het bladeren door berichten en plaatsen van foto’s? Wat is een nog mening waard op het internet, tussen al die miljoenen berichten? Dat is wat App bouwer 13th, de maker van Plag zich afvroeg samen met zijn ontwikkelaars. Plag is de voorloper van Sola. Een soort test app dat bijna drie jaar geleden ontstond. De App groeide als heel snel tot een online community met 650 duizend gebruikers. Doel van de app was om gebruikers nauw te betrekken bij het creëren en verspreiden van kwaliteit content. En dat lukte ontzettend goed.

Het werkt zoals Tinder maar dan voor ideeën. Je maakt een kaartje en stuurt deze de wereld in. Op een wereldkaart kun je volgen wanneer andere gebruikers jouw kaart naar boven “upswipen”. Maak je een boeiende kaart dan kijken duizenden mensen ernaar. Ook kan er op de kaart worden gereageerd. Dit is ook het geheim van het succes. Gebruikers doen hun best en vertellen echte verhalen en er zijn goede discussies die je kunt volgen en in kan participeren. Vind je een kaart niks aan dan “downswipe” je deze en dat soort kaarten komen minder jouw kant op.

Alles wordt onder de motorkap aangedreven door algoritmes die ervoor zorgen dat je mensen treft die jouw taal spreken letterlijk en figuurlijk. De filosofie achter Plag is meer dan, weer een sociale media app, te ontwikkelen. Apps als facebook en snapchat daar investeren gebruikers enorm veel van hun tijd in. Maar van de investering van die miljoenen online uren zien alleen de app eigenaren de verdiensten. Er gaan miljarden om in reclame en daar profiteert de gebruiker niet van. En daar gaat Sola verandering in brengen als het aan de eigenaren ligt.

Plag de test app wordt komende week vervangen door Sola en het belooft een ware revolutie. Alles werkt hetzelfde als in Plag met als grote verschil dat Sola werkt met een eigen Actie Punten (AP) systeem dat geconverteerd kan worden in Sol, een eigen crypto geld.

Als je in Sola een kaart maakt en deze wordt gewaardeerd door andere gebruikers dan laten zij hun waardering zien met AP. Die AP krijg jij in Sol op jouw rekening gestort. Sol kun je omzetten in andere crypto geld zoals Ethereum of Bitcoin of in euro’s of dollars. AP punten krijg je dagelijks wanneer je inlogt op Sola.Zo kun je genieten van content van hoge kwaliteit omdat mensen hun best doen iets moois te delen. Ook leer je gelijk hoe de nieuwe deeleconomie werkt en je houdt er zelfs wat aan over.

Ik heb dit nog nergens eerder gezien. Ik heb vanaf het begin 2015 op Plag en het heeft iets heel spannends. Je voelt dat iets unieks hier aan het ontstaan is. Je neemt deel en je doet ertoe. Jouw mening telt. Jij mag je uiten en je hebt het recht om gehoord te worden. En als jouw mening wordt gewaardeerd dan zou het gek zijn als een groot bedrijf daaraan moet verdienen. Daar mogen wij toch ook van meeprofiteren?

Ik denk dat het aan boeiende tijd gaat worden en ik nodig daarom iedereen uit op Sola.

Zodra de officiële versie van de app uit is (deze week denk ik) zal ik hier een link plaatsen voor android, IOS en de desktop versie.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: