Paperclip

IMG_4500

Vakantie blog

Koninginnedag 2013. Leon ruilt een paperclip voor een stuiter-bal en dit is pas het begin.

IMG_4501

Mijn zoon Leon en ik zijn op pad gegaan in Amsterdam zonder geld op zak maar wel een paperclip als betaalmiddel. Ons doel was om de paperclip te ruilen voor iets anders en dat andere dan weer door te ruilen enz. enz.. De meeste mensen die snuisterijen  staan uit te venten op deze feestdag willen geen spullen mee naar huis nemen dus van paperclip naar stuiterbal was een makkelijke ruil.

IMG_4502

Ronde 1 Gelderlandplein

Leon ruilde de stuiterbal weer voor een buis met kraaltje dat een regengeluid maakt, een zogenaamde regenmaker. Even later vonden we ween kikken van hout die een kikkergeluid maakt door een stok over de rug te bewegen.

IMG_4503

Ronde 2 Churchhilllaan

De kikker maakte plaats voor een kurkentrekker in de vorm van een vis. En deze ruilde Leon weer in voor een prachtige schelp. De schelp kon hij geen afstand meer van nemen dus begonnen we van voor af aan met een nieuwe paperclip. Dit keer deed ik ook mee. Leon vond al gauw pakje waterfilters die weg ging voor een speelgoed auto voor dominosteentjes voor een knoflookrasper voor een  brievenopener die hij weer voor een antiek zilveren vaasje ruilde.

IMG_4504

Ondergetekende ruide de paperclip voor speelgoed auto die weer omgezet werd in twee klapstoeltjes. Deze zijn apart geruild aan vermoeide kraamhouders voor een asbak en een olifantje amuletje aan een ketting. De ketting is voor een reclame bordje gewisseld ketting en bordje zijn voor twee paar oorbellen geruild. Een paar is voor een beeldje van een danseres geruild en het andere paar voor een Afrikaans  knikkerspel.

IMG_4506

Ronde 3 Jordaan

Leon vond een afbeelding van voormalig koningin Beatrix die voor een vogelhuisje werd geruild en die weer voor een paar speakers en tot slot ruilde hij deze voor een televisie met dvd speler ingebouwd.

IMG_4531

Wat we opmerkten was dat de gun factor heel belangrijk is en dat de waarde iets voor de ene persoon anders is als de waarde voor aan ander persoon.

Moraal van dit verhaal is dat van ruilen geen huilen hoeft te komen.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: